Wat is het?

De gezondheidsvoordelen van beweging staan al lang als een paal boven water. Het sportmedisch centrum wil dit dan ook promoten en een ideaal kader creëren waarbinnen mensen op een gezonde manier kunnen bewegen. Ons team van artsen en paramedici wil je met hun respectievelijke expertise ondersteunen in jouw sportieve ambities.

Een sportmedische keuring is een controle die elke sporter (ook jonge atleten) het best laat uitvoeren aan het begin en tijdens zijn of haar sportcarrière. Vooral vanuit een preventief oogpunt is een dergelijk onderzoek belangrijk. Zo weet je welke belasting het lichaam tijdens het sporten ondergaat en wat het lichaam aankan. Ernstige hartproblemen kunnen we zo opsporen en overbelastingsletsels voorkomen. Een vlotte communicatie tussen de verschillende disciplines is hierbij een belangrijke troef.

Via een multidisciplinair team kan je hier terecht voor onder meer:

  • sportmedische keuringen;
  • inspanningstesten met ECG en VO2 max bepaling, cardiologisch nazicht;
  • blessurepreventieve screening en evaluatie na revalidatie (SpartaNova);
  • podologisch advies;
  • voedingsadvies;
  • groepslessen basiskracht en core stability.

Iedereen kan ons op eigen initiatief raadplegen of op doorverwijzing van je behandelende arts. We evalueren of er een intake moet gebeuren bij onze sportarts en stellen vervolgens een beweegplan op met als doel een betere conditie, spierkracht en core stability te bekomen.

Centra & specialisaties

Sportmedisch centrum

Laatste publicatiedatum: 17/06/2020