AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

Orthorevalidatie

Wat is het?

Wat is het?
Individuele sessie orthorevalidatie
Individuele sessie orthorevalidatie

Je kan na je orthopedische ingreep (prothese, rotatorcuffhechting fractuur …) terecht op onze ambulante revalidatiedienst. Met een voorschrift van de arts kan je al vanaf je ontslag uit het ziekenhuis een afspraak maken via het secretariaat. Onze dienst zal je verder helpen met het verbeteren van je functionaliteit.

Twee keer per week kom je naar het revalidatiecentrum waar je samen met een kinesist(e) en ergotherapeut(e) revalideert. Er wordt zowel in groep als individueel gewerkt. We houden rekening met de individuele noden, specifieke activiteiten en doelstellingen van elke patiënt. Met de combinatie manuele behandeling en gerichte oefentherapie proberen we een vlot en volledig herstel te bekomen. Het in groep oefenen werkt stimulerend en ervaringen kunnen met lotgenoten uitgewisseld worden.

Via meerdere oefentoestellen kunnen we opbouwend aan de doelstellingen werken. Van de motomed (zitfiets met trapondersteuning) naar de hometrainer of spinningfiets en van de alterG naar de loopband. De alterG is een specifieke loopband waarbij het lichaamsgewicht tot 80 % kan gereduceerd worden waardoor er minder belasting komt op de gewrichten. Zo kan het lichaam vlugger functioneel belast worden zonder pijn, wat bijdraagt tot een verbeterde mobiliteit, krachttoename en het verkrijgen van een natuurlijk gangpatroon (natuurlijke manier van stappen).

Inschrijven

Inschrijven

Je kan je inschrijven door te bellen naar het secretariaat van het revalidatiecentrum:

Secretariaat revalidatiecentrum

Tel: +32 9 246 85 00

Het secretariaat is telefonisch bereikbaar:

  • Maandag tot en met donderdag van 8 tot 12 uur en van 13.30 tot 17 uur
  • Vrijdag van 8 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur

Brochure

Brochure

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Laatste publicatiedatum: 16/05/2024
Verantwoordelijk auteur: Dr. Degrande Jan