AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Start MRI-project AZ Sint-Vincentius Deinze en OLV van Lourdes Ziekenhuis Waregem

Deinze - AZ Sint-Vincentius

Vanaf juli 2020 starten we ons MRI-project, in associatie met de dienst radiologie van het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem. Dat houdt in dat onze MRI-onderzoeken onder ons toezicht zullen plaatsvinden in het ziekenhuis van Waregem. Met deze bijkomende MRI-service hopen we een belangrijke meerwaarde of aanvulling te worden in het klinisch pad van de patiënt.

Afspraak maken?

Enkel (huis)artsen kunnen via aanvraagformulieren een MRI-, PET/CT-scan aanvragen voor hun patiënten.

Vanaf maandag 22 juni is het mogelijk MRI-afspraken te maken via ons secretariaat. Dat kan telefonisch of ter plaatse. De eerste onderzoeken starten in de week van 29 juni.

Richtlijnen voor de patiënt

Inschrijven

Patiënten schrijven zich op de dag van het onderzoek in aan in het onthaal van het O.L.V. Van Lourdes Ziekenhuis Waregem (Vijfseweg 150, 8790 Waregem), 30 minuten voor de start van hun onderzoek. Nadat ze ingeschreven zijn, melden ze zich voor hun MRI-onderzoek aan op de dienst radiologie.

MRI-aanvraag

Patiënten moeten hun MRI-aanvraag mee hebben op de dag van het onderzoek. Anders kan het onderzoek niet doorgaan.

Resultaten

Het verslag en de beelden van het onderzoek zullen op de klassieke manier tot bij de aanvrager komen (PACS, Pacsonweb en Synops). De patiënt kan op vraag een code voor Pacsonweb verkrijgen via het secretariaat radiologie (ter plaatse afhalen in ons ziekenhuis of per post).

Vragen?

Bij vragen over bepaalde MRI onderzoeken, kunt u altijd contact opnemen met het secretariaat radiologie, met dr. Geert De Bock of dr. Barbara Smet via 09 387 70 10.