AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Nieuw: een deelwebsite op kindermaat!

Kinderen gaan steeds vaker zelf (digitaal) op zoek naar informatie. Om ervoor te zorgen dat kinderen de juiste info te lezen of te horen krijgen, ontwikkelde AZ Maria Middelares een website op kindermaat: kids.mariamiddelares.be.

Het kindvriendelijk thema ‘bosdieren’ vormt de rode draad doorheen de website. De wasbeer treedt op als hoofdfiguur en leidt de kinderen de weg naar de juiste informatie. Zo is er zowel voor kinderen die op consultatie komen als voor kinderen die opgenomen worden in het ziekenhuis heel wat nieuws te vinden.

De website geeft op een eenvoudige manier en op kindermaat correcte info over (dag)opnames, onderzoeken en wat daarbij komt kijken. Zo kunnen onze jonge patiënten goed voorbereid en met een gerust hart naar ons ziekenhuis komen.”

Hoofdverpleegkundige Aurélie Sprengers

Op de website kunnen kinderen bijvoorbeeld een kijkje nemen in de onderzoekskamer. “Door op de nootjes in de kamer te klikken krijgen ze extra info over de onderzoeken die de arts of de verpleegkundige daar uitvoeren”, vult dr. Jelle Degraeuwe, diensthoofd pediatrie van AZ Middelares, verder aan. Kinderen die een opname gepland hebben, kunnen ook het team op de afdeling leren kennen of hun kamer en de speelruimte op de afdeling bekijken. Ze lezen er ook wat ze moeten meebrengen in hun valiesje. “Bedoeling is dat (jonge) kinderen die nood hebben aan wat voorbereiding op hun bezoek aan ons ziekenhuis samen met een ouder de website kunnen doorlopen. Kinderen die kunnen lezen kunnen dat uiteraard ook op eigen houtje doen. Op de website werd daarvoor extra eenvoudig taalgebruik gehanteerd,” legt dr. Degraeuwe verder uit, “en foto’s versterken de teksten visueel.”

Gaandeweg ontwikkelt het ziekenhuis de website verder met filmpjes en interactieve spelletjes. In samenwerking met de collega’s van AZ Sint-Vincentius Deinze wordt de website de komende maanden aangevuld met praktische informatie daar ter plaatse.

Benieuwd?

Neem een kijkje op onze kinderwebsite via onderstaande knop.