AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Kleurrijke schilderijen ten voordele van Kasongo-Lunda

Deinze - AZ Sint-Vincentius

Wil je je muren opfleuren? Of op zoek naar een origineel pakje onder de kerstboom? Greta Steen, een gepensioneerd medewerker van het ziekenhuis, biedt haar zelfgemaakte schilderijen aan ten voordele van ons partnerziekenhuis in Kasongo-Lunda.

Al jaren heeft AZ Sint-Vincentius Deinze, in samenwerking met Memisa en Artsen Zonder Vakantie, een partnerschap met de Congolese gezondheidszone Kasongo-Lunda. Samen streven we er naar kwaliteitsvolle basisgezondheidszorg.

Opnieuw op missie naar het Zuiden

Driejaarlijks gaan drie collega’s van AZ Sint-Vincentius Deinze naar Kasongo-Lunda om er zelf de handen uit de mouwen te steken. Op 17 november 2022 trekken spoedarts dr. Nele Vangheluwe, hoofdvroedvrouw Sabine Van de Vyver en stafmedewerker zorg Johan Vanlauwe opnieuw op missie naar het Zuiden om er de handen uit de mouwen te steken. Meer info over onze lopende projecten vind je hier. Extra inkomsten worden gebruikt om bijkomende projecten te realiseren zoals het organiseren van opleidingen en trainingen.

Schilderijen

Ontroerd door de ervaringen van Sabine, neergepend in het boek 'Moeders in Afrika', biedt Greta Steen, gepensioneerd medewerker van het ziekenhuis, met een warm hart haar zelfgemaakte werken aan ten voordele van het partnerziekenhuis.

In een online showroom stelt ze de werken voor. Bekijk de galerij op je smartphone om in de reacties op de foto's de afmetingen en de prijs van de werken terug te vinden.

  • Android: klik op 'doorgaan zonder lid te worden'
  • IPhone: installeer de app Google Photos

Contact

Ben je geïnteresseerd en / of wil je de schilderijen graag eens van dicht bekijken? Neem contact op met Greta via 0497 73 57 43 of steengreta@telenet.be.