AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

AZ Maria Middelares en AZ Sint-Vincentius Deinze bedanken volledige equipe op de Dag van de Zorg

Op vrijdag 12 mei 2023, de internationale 'Dag van de Verpleging', vierden ons ziekenhuis en AZ Sint-Vincentius Deinze de 'Dag van de Medewerker'. Alle artsen en medewerkers werden uitgenodigd op een barbecuelunch. Ook alle studenten, vrijwilligers en gepensioneerde medewerkers waren welkom voor een moment van verbinding.

AZ Maria Middelares en AZ Sint-Vincentius Deinze vormen vanaf 1 januari 2024 samen één vzw. “Het welzijn van onze medewerkers blijft centraal staan. We zetten alles op alles opdat alle collega’s van onze beide ziekenhuizen zich goed blijven voelen in de nieuwe organisatiestructuur. Vandaag is daar een voorbeeld van”, legt Herbert Lecomte, directeur personeel en organisatie, uit.

“We willen op deze dag alle teams nog eens extra bedanken voor hun warme zorg en intens engagement voor de patiënten en hun naasten, die onverminderd op hen kunnen rekenen op hun meest kwetsbare momenten. Elke schakel is daarbij even belangrijk. Allemaal samen komen we tot kwaliteitsvolle zorg. En daarom staat vandaag in het teken van elke collega”, klinkt het bij CEO Christophe Mouton.

Medewerkers kunnen al fietsend ‘sapjes trappen’ en zo een gezonde smoothie bereiden, en door deel te nemen aan een poll die peilt naar hoe medewerkers welzijn op het werk beleven, kunnen ze een yogasessie op het werk winnen. “We leggen bewust de klemtoon op het belang van fysieke en psychische gezondheid. We geloven in een gezonde geest in een gezond lichaam”, besluit Herbert Lecomte.

Christophe Mouton: “Vandaag viert elk ziekenhuis op zijn eigen site. Binnenkort vieren we ook voor het eerst samen feest op ons ‘Summer Festival’ op de site van AZ Maria Middelares. Het is een kans voor alle collega’s om elkaar verder te leren kennen in een ongedwongen en zomerse festivalsfeer”.

Lees meer over de Dag van de Medewerker in ons ziekenhuis op VRT NWS.