AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

Radiotherapie

Wat is het?

Wat is het?

Radiotherapie gebruikt ioniserende straling om kankercellen te bestrijden. Het is een ondersteunend medisch specialisme, waarin de radiotherapeut als medisch specialist verantwoordelijk is.

Tijdens de behandeling worden kankercellen door deze ioniserende straling zodanig beschadigd dat ze de opgelopen stralingsschade niet meer kunnen herstellen en doodgaan. Omliggende gezonde cellen die mee bestraald worden ondervinden deze beschadiging ook, maar kunnen zich beter herstellen dan kankercellen.

Om gezonde cellen beter te laten herstellen, wordt de ioniserende straling vaak in fracties toegediend, met herstelperiodes van een dag.

Radiotherapeuten

Radiotherapeuten

De volgende artsen radiotherapie van AZ Groeninge houden afwisselend consultatie in het AZ Maria Middelares (op maandagnamiddag en donderdagvoormiddag):

  • Dr. Laurence Goethals
  • Dr. Sylvie Derycke
  • Dr. Isabelle Kindts
  • Dr. Nick Liefhooghe
  • Dr. Karin Stellamans

Samenwerking binnen het E17-ziekenhuisnetwerk

Samenwerking binnen het E17-ziekenhuisnetwerk

AZ Maria Middelares maakt deel uit van het E17-ziekenhuisnetwerk en werkt in dat kader met az groeninge samen voor radiotherapie. Als patiënt kan je voor je bestralingsbehandeling terecht in het gespecialiseerd radiotherapiecentrum van az groeninge in Kortrijk. De radiotherapeuten zijn beschikbaar voor advies, counseling en begeleiding van patiënten.

Shuttleservice

Shuttleservice

Als patiënt van AZ Maria Middelares die radiotherapie volgt in az groeninge kan je gebruik maken van een shuttleservice.

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Toegelaten artsen

De toegelaten arts-specialist is geen vast staflid in het ziekenhuis, maar werkt op basis van zijn bijzondere expertise samen met het ziekenhuis om specifieke behandelingen en ingrepen uit te voeren.

Laatste publicatiedatum: 16/05/2024