AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

AZ Sint-Vincentius Deinze

Adres AZ Sint-Vincentius Deinze
Schutterijstraat 34, 9800 Deinze.

Heb je een afspraak in AZ Sint-Vincentius Deinze of kom je op bezoek? Ons ziekenhuis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of met de wagen. Stippel hier je traject uit.

Eenmaal op de site vind je vlot de weg naar je gewenste bestemming dankzij ons eenvoudig routesysteem. Aan elke afdeling, consultatieruimte/wachtzaal of publiek toegankelijke ruimte is een nummer toegekend. Afhankelijk van je bestemming vertrek je vanaf het algemeen onthaal of het onthaal spoed. Digitale overzichtsborden zorgen voor een overzicht. Belangrijke plaatsen (uitgang, cafetaria, traphallen, stille ruimte ...) worden doorheen het hele traject in de verf gezet. Voor meer info kan je terecht aan de infobalie of bij de vrijwilligers.

Links van de hoofdingang is een gratis fietsenstalling.

Het station van Deinze ligt op 1 km of 15 minuten wandelen van ons ziekenhuis.

Je kan ook de bus nemen. De bushalte ligt recht tegenover de ingang van het station. Stap af aan halte Deinze Kerkhof (op 100 meter van het ziekenhuis).

Volgende buslijnen stoppen aan deze halte:

 • Lijnbus 71
 • Lijnbus 73
 • Lijnbus 75
 • Lijnbus 77
 • Lijnbus 78
 • Lijnbus 83
 • Lijnbus 86
 • Lijnbus 87

Je kan op verschillende manieren naar AZ Sint-Vincentius Deinze rijden.

Opgelet! Houd rekening met de huidige werken tussen Aalter en Deinze aan de gewestweg N409 (Aaltersesteenweg, Vinktstraat en Deinzestraat). Meer info over de werken en de wegomleggingen die je kan volgen, vind je hier.

Parkeerzones

AZ Sint-Vincentius Deinze voorziet meerdere parkeerzones voor zijn patiënten en bezoekers. Personen met een beperking kunnen steeds gratis parkeren op vertoon van de blauwe mindervalidenkaart. Zie verder.

Parking hoofdingang

Aan de voorzijde van ons ziekenhuis kan je voorlopig gratis parkeren.

Als de parking volzet is, kan je ook parkeren in de Schutterijstraat (betalend). In de Peter Benoitlaan en aan het kerkhof kan je gratis parkeren.

Oncologische patiënten dagziekenhuis kunnen gratis parkeren. Bij de planning van een dagopname kunnen de parkingfaciliteiten besproken worden. Leg je vraag voor aan de zorgcoördinator wanneer die je de dag voor de opname telefonisch contacteert.

Ondergrondse parking in de Ramstraat

Patiënten en bezoekers kunnen voorlopig gratis parkeren in de ondergrondse parking in de Ramstraat (van verdieping - 1 tot -3).

Parking spoed

Patiënten voor de spoedopname kunnen gratis parkeren.

Voor anderen die van deze parking gebruik maken, gelden de hiernaast vermelde tarieven. Je kan je parkeerticket valideren aan de automaat bij het onthaal van de spoedopname of het dagziekenhuis.

TijdKostprijs
0 tot 30 minutenGratis
Meer dan 30 minuten en minder dan 1 uur3 euro
Tussen 1 en 1,5 uur4 euro
Tussen 1,5 en 2 uur5 euro
Tussen 2 en 2,5 uur6,50 euro
Tussen 2,5 en 3 uur7,50 euro
Tussen 3 en 4 uur10 euro
Tussen 4 en 5 uur12,50 euro
Tussen 5 en 6 uur
15 euro
Tussen 6 en 7 uur
17,50 euro
Meer dan 7 uur
20 euro
Verloren ticket
20 euro


Ondergrondse parking in de Meulenstraat

Ouders van gehospitaliseerde kinderen (neonatologie, pediatrie) en partners van gehospitaliseerde mama’s op de materniteit kunnen gebruikmaken van deze parking met een meerbeurtenkaart.

Je kan deze aankopen aan het onthaal. Je ontvangt vervolgens een vaste code waarmee je de ondergrondse parking kan inrijden. Je ontvangt ook een uitrijkaart waarmee je gedurende enkele dagen de ondergrondse parking kan verlaten.

Een uitrijkaart voor zeven dagen kost 16 euro.

Patiënten en bezoekers met een beperking kunnen gebruikmaken van de voorbehouden parkeerplaatsen aan de hoofdingang. Er zijn ook rolstoelen beschikbaar.

Je kan hier gratis parkeren op voorwaarde dat je mindervalidenkaart zichtbaar aan de voorruit van de auto ligt.

Als je met een begeleider komt, kan je je ook laten afzetten op het hellend vlak van de ‘carport’, aan de hoofdingang. De begeleider parkeert daarna de auto.

Rolstoel nodig?

In het ziekenhuis vind je rolstoelen op drie plaatsen:

 • aan de hoofdingang
 • ingang spoed en dagziekenhuis
 • mindervalideningang

De rolstoelen zijn aan elkaar verbonden met een kettingsysteem. Met een muntstuk van 1 euro kan je ze ontkoppelen.

Downloads

Downloads