Verdere specialisering dienst heelkunde vanaf 1 februari 2022

St Vincent General Hospital in Deinze

Vanaf 1 februari 2022 wordt de discipline algemene heelkunde van ons ziekenhuis in twee afzonderlijke specialismen onderverdeeld: abdominale heelkunde en thoracovasculaire heelkunde.

Abdominale heelkunde

Tot de abdominale heelkunde behoren ingrepen aan de buikwand en de organen van het maagdarmstelsel in de buikholte. Ga voor meer info naar de deelwebsite abdominale heelkunde.

Hoe ziet het team eruit?

  • Dr. Marieke De Visschere: bariatrie (obesitas), proctologie (anale gebied), colonchirurgie (dikke darm) en robotgeassisteerde buikwandchirurgie (liesbreuken)
  • Dr. Pieter Pletinckx: colonchirurgie
  • Dr. Filip Muysoms: robotgeassisteerde (lies-, navel-, of stomabreuken) en complexe buikwandchirurgie
  • Dr. Barbara Defoort: colonchirurgie, slokdarm en bariatrie
  • Dr. Valérie Vergucht: schildklier

Praktische info

Enkel dr. De Visschere en dr. Muysoms houden consultaties in AZ Sint-Vincentius Deinze. Dr. Pletinckx, dr. Vergucht, dr. Defoort (die ook in AZ Maria Middelares aan de slag blijven) versterken het operatiekwartier.

Thoracovasculaire heelkunde

De focus binnen dit specialisme ligt op vasculaire aandoeningen (vernauwingen en verwijdingen) in de hals, borstholte, buikholte en perifere (niet-centrale) bloedvaten. Ga voor meer info naar de deelwebsite thoracovasculaire heelkunde.

Hoe ziet het team eruit?

  • Dr. Wim De Mulder: veneuze pathologie, spataderen, behandeling van ingegroeide teennagels en heelkunde van huid/onderhuidse letsels
  • Dr. Willem Willaert: stenotisch (vernauwing) en aneursymatisch (verwijdingen) vaatlijden, perifere bloedvaten, arteriële wondproblematiek, access chirurgie voor dialyse (fistels en dialysekatheters)

Praktische info

Patiënten van AZ Sint-Vincentius Deinze kunnen terecht in AZ Sint-Vincentius Deinze en Medisch Centrum in Aalter voor consultaties bij dr. De Mulder en dr. Willaert. Dr. Willaert blijft ook arts in AZ Maria Middelares.

De artsen werken nauw samen met flebologie-assistente Sara Thienpont, aanspreekpunt van de dienst voor vragen van patiënten en het plannen van dringende consultaties.