Nieuw MRI-toestel combineert een ongeëvenaard patiëntencomfort en de scherpste beeldkwaliteit

St Vincent General Hospital in Deinze

Levering van het MRI-toetsel op 8 december 2021
Levering van het MRI-toetsel op 8 december 2021

AZ Sint-Vincentius Deinze beschikt binnenkort over een eigen MRI-toestel. Op woensdag 8 december 2021 werd het toestel geleverd. Op 10 januari 2022 is de eerste patiënten gepland. Met deze bijkomende dienstverlening in huis hoopt AZ Sint-Vincentius Deinze een belangrijke aanvulling te bieden in het klinisch pad van de patiënten.

Een MRI (Magnetic Resonance Imaging) is een onderzoekstechniek die gebruik maakt van sterke magneetvelden en radiogolven (geen röntgenstraling) om organen en andere lichaamsweefsels gedetailleerd in kaart te brengen. De resultaten stellen de artsen in staat om de juiste diagnose te stellen en een gepaste behandeling op te starten.

Voordien konden patiënten van AZ Sint-Vincentius Deinze voor de uitvoering van hun MRI-onderzoek terecht bij de dienst radiologie O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, een van onze partners binnen het E17-ziekenhuisnetwerk. Voortaan kunnen ze hiervoor dus terecht in hun eigen vertrouwde ziekenhuis.

Het nieuwe toestel, de SIGNA Pioneer 3.0T, staat voor snelheid en efficiëntie. De technologie verenigt maximale productiviteit met een ongeëvenaard patiëntencomfort en scherpe beeldkwaliteit. Het toestel combineert artificiële intelligentie en deep learning om de scansnelheid en beeldkwaliteit naar een nog hoger niveau te brengen. “Een toestel met oog voor de toekomst”, klinkt het trots bij het diensthoofd medische beeldvorming dr. Geert De Bock.

“We hebben onze uiterste best gedaan om het nieuwe toestel te kunnen huisvesten. Midden augustus 2021 startten verbouwingswerken aan onze dienst medische beeldvorming. Vandaag staat een helemaal nieuwe bijbouw ter beschikking van onze medewerkers en onze patiënten”, besluit hoofdarts dr. Wim De Groote.

Lees hieronder het artikel van Het Laatste Nieuws

Van links naar rechts: hoofdarts dr. Wim De Groote, diensthoofd radiologie dr. Geert De Bock en algemeen directeur Jan Blontrock bij het MRI-toestel
Van links naar rechts: hoofdarts dr. Wim De Groote, diensthoofd radiologie dr. Geert De Bock en algemeen directeur Jan Blontrock bij het MRI-toestel