Hoe kan je doorverwezen worden naar het Pijncentrum?

Je brengt voor al de behandelingen een verwijsbrief mee van je huisarts of de specialist die je doorverwijst. Indien al een CT-scan, NMR, botscan, EMG of ander onderzoek werd uitgevoerd (niet uitgevoerd in AZ Maria Middelares), raden we je aan die resultaten (of toegangscode) mee te brengen.

Verloop van de opname

Meld je 20 minuten voor het afgesproken uur aan, via de e-kiosk. Breng je identiteitskaart, verwijsbrief en recente radiologische onderzoeken (indien niet uitgevoerd in Maria Middelares) mee.

  • Meld je aan de e-kiosken in het atrium. Hiervoor heb je je identiteitskaart nodig. Vervolgens krijg je een ticket waarop verdere aanwijzingen staan:
    • Indien het een behandeling betreft die kan ingebracht worden in de hospitalisatieverzekering, zal er een volgnummer op je ticket staan. Je neemt dan plaats in het wachtpunt atrium en je wacht je nummer/beurt af. De persoon die je zal inschrijven, zal je de nodige (hospitalisatie)papieren, etiketten en een naambandje bezorgen.
    • Indien het een 'ambulante" behandeling of een raadpleging betreft, zal je ticket vermelden dat je je aan dient te melden aan de inschrijvingsbalie. Hier krijg je etiketten en een naambandje.
  • Na je inschrijving neem je de lift of trap naar de eerste verdieping, gate G. Als je boven komt met de trap, sla je linksaf. Indien je de lift neemt, sla je links de hoek om (volg de bewegwijzering). Je meldt je aan op het secretariaat, vervolgens neem je plaats in de wachtzaal.

Veelgestelde vragen

Heb je diabetes of ben je zwanger? Heb je praktische vragen over het nemen van medicatie, het rijden met de auto...
Raadpleeg dan de veelgestelde vragen.