Op onze website geven we een overzicht van de meest voorkomende aandoeningen aan elk gewricht. Op die manier kun je al inschatten wat de aard van jouw probleem zou kunnen zijn. Uiteraard is elke patiënt uniek en zijn sommige aandoeningen ook complexer van aard.

De medische stappen die ondernomen moeten worden voor de behandeling van je probleem, zal de arts in kaart brengen op een consultatie.

Consultatie

Consultatie

Voor een consultatie bij onze artsen moet je altijd een afspraak maken:

Onze artsen houden consultaties op verschillende locaties. Voor je naar de dienst orthopedie komt, meld je je eerst elektronisch of bij de onthaalmedewerker aan:

  • AZ Maria Middelares (inschrijven aan de e-kiosk met je identiteitskaart)
  • Medisch Centrum Maria Middelares Gentbrugge (inschrijven aan de e-kiosk met je
    identiteitskaart)
  • Polikliniek Sint-Denijslaan Gent
  • Polikliniek Aalter

Beeldvorming

Om een juiste diagnose te kunnen stellen, is vaak specifieke beeldvorming nodig. Dit kan meestal niet meer op dezelfde dag als de consultatie. Onze medewerkers zullen indien gewenst een afspraak voor jou inplannen bij onze dienst radiologie en ook een nieuwe consultatie bij de arts vastleggen.

Wat breng je mee?

  • identiteitskaart
  • eventuele verwijsbrief van de huisarts
  • eventuele eerdere medische beeldvorming en/of verslagen
  • meest gebruikte schoenen en steunzolen

Betaling

Voor consultaties, ziekenhuisopnames, beeldvorming en ingrepen ontvang je een factuur van het ziekenhuis. Meestal is dat een tot twee maanden na je afspraak. Lees hier meer over deze facturen.

Het getuigschrift voor verstrekte hulp dat recht geeft op terugbetaling door je ziekenfonds wordt samen met de factuur opgestuurd.

Ziekenhuisopname

Ziekenhuisopname

Als na de consultatie(s) blijkt dat een ziekenhuisopname voor een ingreep nodig is, wordt hiervoor samen met de secretariaatsmedewerker een geschikte planning opgesteld. Chirurgische ingrepen gaan steeds door in AZ Maria Middelares Gent. Lees hier meer over de voorbereiding op een ziekenhuisopname en een verblijf in ons ziekenhuis.