Consultatie

Consultatie

Voor je naar de dienst neurologie komt, meld je je eerst aan:

  • AZ Maria Middelares: inschrijven aan de e-kiosk met je identiteitskaart
  • Medisch Centrum Maria Middelares Gentbrugge: inschrijven aan de e-kiosk met je identiteitskaart
  • AZ Sint-Vincentius Deinze: inschrijven aan de e-kiosk met je identiteitskaart

Wat breng je mee?

  • identiteitskaart
  • eventuele verwijsbrief van de huisarts
  • medicatiefiche: maak een lijstje van de geneesmiddelen die je al inneemt met daarin de naam van het geneesmiddel en dosis die je dagelijks gebruikt. Je kan hiervoor onderstaand formulier gebruiken. Neem gerust ook een foto van de verpakking met je telefoon.

Betaling

Voor raadplegingen ontvang je een factuur van het ziekenhuis. Meestal is dat een tot twee maanden na je afspraak. Lees hier meer over deze factuur.

Ziekenhuisopname

Ziekenhuisopname

Als na de consultatie en eventuele verdere onderzoeken blijkt dat een ziekenhuisopname nodig is, wordt hiervoor samen met de secretariaatsmedewerker een geschikte planning opgesteld.

Tijdens je opname word je van nabij gevolgd door de 'weekarts', dat is de neuroloog met wachtdienst die dagelijks de zaalronde uitvoert. Deze arts staat in voor de opvolging van jouw dossier en voor het voorschrijven van je behandeling. Dat gebeurt zo nodig steeds in overleg met je behandelend arts.

De weekarts is, mits afspraak via de afdelingsverpleegkundigen of het secretariaat van de dienst neurologie, ook te bereiken voor een gesprek met familie van patiënten.