Praktische informatie voor artsen

Praktische informatie voor artsen

Bekijk hier de richtlijnen voor staalafname.

Bekijk hier de labogids.

Hieronder kan je ook de algemene informatiebrochure klinisch laboratorium downloaden.

Gratis afnamemateriaal

Afnamemateriaal kan worden besteld via de bestelkaart materiaal van het laboratorium. Dit materiaal wordt gratis geleverd.

Vaste ophaaldienst

De stalen van ambulante patiënten worden opgehaald bij de artsen via een vaste middag- en avondronde op weekdagen, indien gewenst ook op zaterdag. Na aanvraag kan een dringende ophaling georganiseerd worden, ook op zaterdag en zondag. Je kan hiervoor telefonisch contact opnemen op tel. 09 246 92 29

Dagelijkse prikdienst aan huis

Een prikploeg van het laboratorium voert op alle weekdagen bloedafnames aan huis uit. Je kan hiervoor een afspraak maken op tel. 09 246 92 29

Aanvraagformulier

De analyses zijn gerangschikt volgens klinische groepen. Elke analyse wordt gevolgd door een code die aanduidt welke afnametube vereist is. Het RIZIV vereist dat je de gewenste analysen afzonderlijk aanduidt met een streepje. Vul a.u.b. de klinische gegevens in. Dit laat toe om desgevraagd de resultaten te helpen interpreteren. Een geldig aanvraagformulier is voorzien van:

  • Alle gegevens van de patiënt (naam, adres, geslacht en geboortedatum).
  • Een klever van de mutualiteit en het rijksregisternummer van de patiënt.
  • Een stempel met RIZIV nummer, naam, datum en handtekening van de aanvragende arts.

Een snel en duidelijk antwoord

Artsen krijgen de resultaten meerdere malen per dag elektronisch toegestuurd via Mediring/Medibridge en de volgende dag op papier. Het rapport bevat alle nodige informatie om de resultaten correct te interpreteren. Resultaten worden telefonisch gemeld op jouw vraag (indien aangeduid op aanvraagformulier) of wanneer je ons opbelt. Bij zeer pathologische waarden bellen wij jou zelf op. Resultaten kunnen gefaxt worden op jouw vraag (indien aangeduid op aanvraagformulier).

Aanleg serotheek

De sera worden minstens één week in de koelkast bewaard. Bijkomende analyses op deze monsters kunnen eventueel nog uitgevoerd worden, in samenspraak met de klinisch bioloog.

Facturatie via regeling derdebetaler

Het laboratorium past de regeling van derdebetaler toe. Afhankelijk van de totale B-waarde wordt zoals wettelijk vereist, remgeld aangerekend. Alle biologen zijn geconventioneerd en volgen dus de officiële tarieven. Analyses die niet worden terugbetaald zijn duidelijk aangegeven op het aanvraagformulier.