AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Gent - Pediatrie

Educatiefilmpjes

Hoe laat je je kind correct inhaleren?

Hoe laat je je kind correct inhaleren?

Het is voor ouders niet altijd duidelijk hoe ze hun baby of kind correct kunnen laten inhaleren, het zogeheten 'puffen'. Als je kind fout inhaleert, kan de medicatie onvoldoende werken.

In onderstaande filmpjes legt een van onze kinderartsen, dr. Barbara De Wilde, voor negen verschillende types uit hoe je het model in kwestie correct gebruikt.

Hoe spoel je het neusje van je kind?

Hoe spoel je het neusje van je kind?

Verstopte neuzen zijn vaak de oorzaak van vervelende keel-, oor- en luchtweginfecties. Wie voor baby's of jonge kinderen zorgt, moet daarom dikwijls verstopte neusjes weer vrijmaken. Een makkelijke en goedkope manier hiervoor is een neusspoeling. Onderstaand filmpje laat zien hoe je het neusje van je baby kan spoelen met een klein flesje. Iets grotere kinderen doen dit zelf met een neuskan. Je leert ook hoe je op een eenvoudige manier fysiologisch water maakt.

Animatievideo "Naar het ziekenhuis"

Animatievideo "Naar het ziekenhuis"

Dit animatiefilmpje wil jonge kinderen (3 tot 6 jaar) voorbereiden op hun verblijf in AZ Maria Middelares. Het boekje vertelt het verhaal van Marie met de 'zieke oortjes'.

Het volledige traject vanaf de voorbereiding thuis tot haar vertrek uit het ziekenhuis komt in woord en beeld aan bod (filmpje door dr. Yann Vandormael & Liesbet Slegers).