AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

Huidkuurtje

Wat is het?

Wat is het?

Atopisch eczeem is een vaak voorkomende chronische aandoening bij kinderen met een grote impact op de dagelijkse activiteiten van het kind en zijn ouders.

Het ziektebeeld verloopt in opstoten met soms slaaptekort, schoolverlet en hospitalisatie tot gevolg. Een goede, preventieve verzorging van de huid kan het aantal en de ernst van dergelijke opstoten aanzienlijk verminderen en de levenskwaliteit van deze patiëntjes verhogen.

In enkele filmpjes geven onze artsen je meer informatie over de symptomen en de behandeling.

Informatie- en verzorgingssessies

Informatie- en verzorgingssessies

In 2014 won het huid(k)uurtje een 'health literacy award' van MSD voor dit project, voor zijn bijdrage aan de gezondheidswijsheid bij patiënten

Dr. Leus en dr. Temmerman met de 'health literacy award' van MSD.

Voor wie

Baby’s en kinderen met atopisch eczeem, zeer droge huid en/of jeuk, samen met hun ouders.

Wat

Om inzicht in de huidziekte te verbeteren geven de huid- en kinderartsen hierover samen informatie- en verzorgingssessies.

Hoe

De kinderen krijgen samen met hun ouders meer uitleg over de aandoening. Je leert hoe je jouw kind zelf correct kan verzorgen en stimuleren. Dit gebeurt in een aangename omgeving en op een ludieke manier, onder leiding van een kinderarts, huidarts, verpleegkundige en psycholoog.

Inschrijven

De sessies bewijzen pas hun nut als er een goede screening is gebeurd en een correcte diagnose werd gesteld. Een voorafgaande raadpleging bij een van de huid – of kinderartsen is noodzakelijk. Ook de huisarts of specialist kan je inschrijven.

Kostprijs

Kostprijs

Een deelname kost 25 euro. Dit wordt grotendeels terugbetaald door jouw ziekenfonds.

Meer info?

Meer info?

Secretariaat dermatologie

Tel: +32 9 246 78 01
E-mail: secretariaat.huidziekten@azmmsj.be

Elk probleem wordt best eerst na afspraak besproken. Bij een consultatie op verzoek van de huisarts, graag het verwijsbriefje afgeven aan de dermatoloog. Bij vragen kan je contact opnemen met het secretariaat via bovenstaande contactgegevens of via 09 383 69 08.

Opgelet: voor advies buiten de raadpleging kunnen bijkomende kosten in rekening worden gebracht.

Secretariaat pediatrie

Tel: +32 9 246 82 00

Onze kinderartsen hebben dagelijks raadplegingen op verschillende locaties. Raadpleging is enkel mogelijk na afspraak via het centraal secretariaat tijdens de kantooruren (van 8.15 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur).

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties
Dermatologie
Pediatrie

Laatste publicatiedatum: 02/11/2023
Verantwoordelijk auteur: Dr. Van Autryve Els, Dr. Degraeuwe Jelle