AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Onderzoeken & behandelingen

Besnijdenis

Wat is het?

Wat is het?

Een circumcisio of besnijdenis is een heelkundige behandeling waarbij de volledige voorhuid van de penis wordt weggenomen. De overblijvende huid van de penis wordt gehecht op een randje net onder de eikel. Dit gebeurt met hechtingen die vanzelf oplossen en niet verwijderd moeten worden. De ingreep gebeurt best na het tweede levensjaar.

Verloop ingreep

Verloop ingreep

Deze operatie gebeurt onder algemene verdoving en duurt ongeveer twintig minuten.

Na de ingreep

Na de operatie blijft je zoon nog één tot anderhalf uur in de ontwaakkamer (recovery). Je kind moet enkele uren in het dagziekenhuis te blijven. Vooraleer naar huis te gaan, worden het vetverbandje en het drukverband verwijderd. Er kan een nabloeding ontstaan. Dit wordt meestal opgelost door een nieuwe windel rond de penis aan te brengen. De windel wordt na enkele uren afgeweekt in lauw water. Een eenvoudige pijnstiller is voldoende om de pijn te verzachten.

Richtlijnen voor thuis

Richtlijnen voor thuis

Na de operatie mag je zoon dagelijks kortstondig baden of douchen. Langdurige badbeurten of zwemmen zijn voorlopig af te raden. Het is verstandig je zoon gedurende een tiental dagen niet te laten sporten of niet te laten deelnemen aan de turnles. Er is geen enkel bezwaar dat je zoon, zodra je zelf denkt dat dit mogelijk is, weer naar school gaat.

Daarnaast kan er een erosie ontstaan op de eikel zelf als gevolg van het wrijven met de pampers of ondergoed. Het kan twee à drie weken duren vooraleer volledige genezing optreedt. Best wordt de eikel ontsmet met Isobetadine. Nadien wordt Terra-Mycine oogzalf twee keer per dag aangebracht.

Kostenraming

Kostenraming
Deze gegevens zijn op dit moment nog niet beschikbaar, gelieve contact op te nemen met facturatie@mijnziekenhuis.be om deze raming op te maken.

Centra & specialisaties

Centra & specialisaties

Laatste publicatiedatum: 13/12/2023
Verantwoordelijk auteur: Dr. Ameye Filip