Oncocoach: begeleiding doorheen je volledige behandelingstraject

Oncocoach: begeleiding doorheen je volledige behandelingstraject

De oncocoach is een verpleegkundige, gespecialiseerd in de oncologie. De oncocoach staat kankerpatiënten met raad en daad bij in hun weg doorheen het volledige behandelingstraject. De begeleiding kan voor iedereen verschillend zijn. Indien nodig brengt de oncocoach de patiënt in contact met andere zorgverleners. Samen met de behandelend arts, het verpleegkundig team en andere zorgverleners zorgen zij voor de persoonlijke opvang en de ondersteuning van de patiënt en zijn naasten.

Oncorevalidatie Revivo

Oncorevalidatie Revivo

Een diagnose kanker betekent vaak ook een ingrijpende behandeling (chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie of antihormonale therapie). Na hun behandeling ervaren heel wat mensen psycho-sociale en/of lichamelijke problemen zoals stress, angst, seksuele problemen, aanhoudende vermoeidheid, pijnlijke gewrichten, verminderde conditie … met vaak ook gevolgen voor de levenskwaliteit en het psychisch welbevinden.

Onderzoek wijst uit dat fysieke activiteit bijdraagt tot het verminderen van de aanhoudende vermoeidheid, verbeteren van de fysieke fitheid en het verbeteren van het psychisch welbevinden.