AZ Maria Middelares & AZ Sint-Vincentius Deinze, waarom samen verder? Lees het hier.

Televisiereeks B+ op AVS en RTV

Vanaf 12 september is de reeks B+ (Be Positive) te zien op de regionale zenders AVS (ruime regio rond Gent) en RTV (regio rond Mechelen en Antwerpse Kempen).

Je krijgt 12 weekends lang een unieke blik achter de schermen van AZ Maria Middelares (afgewisseld met Ziekenhuis Geel). Het wel en wee van verschillende patiënten wordt gevolgd en gekaderd door de expertise van zowel artsen, verpleegkundigen als medewerkers. Mooie en beklijvende televisie, een aanrader!

Bekijk hieronder de reeds uitgezonden afleveringen.

Aflevering 1

Aflevering 1

Keith komt met zijn vrouw naar Gent om de Van Eyck-tentoonstelling te bezoeken. Hun citytrip verloopt niet zoals gepland als hij met hartklachten op onze dienst spoedgevallen belandt.

Marilou lijdt al haar hele jonge leven aan astma en verschillende allergieën en komt op consultatie in ons allergiecentrum.

Aflevering 2

Aflevering 2

Na een nachtje in ons ziekenhuis ondergaat de Engelse toerist Keith een echografie en inspanningstest bij de cardioloog om het vermoeden van een hartinfarct te bevestigen.

Op de dienst materniteit staat een kersverse familie te popelen om de nieuwe telg Emmanuel mee naar huis te nemen en te verwelkomen in de familie.

Aflevering 3

Aflevering 3

Willy ziet al een tijdje niet zo goed meer uit z’n rechteroog en komt naar ons oogziekenhuis voor een lensopmeting als voorbereiding op een cataractoperatie.

In ons kinderallergiecentrum in Gentbrugge komt Elodie voor een provocatietest met noten nadat ze eerder al allergisch reageerde op het eten van walnoten en hazelnoten.

Aflevering 4

Aflevering 4

Elodie krijgt in het kinderallergiecentrum om het kwartier een steeds groter wordende portie nootjes die al dan niet een allergische reactie zal uitlokken.

In ons oogcentrum wordt Willy helemaal voorbereid voor een cataractingreep aan zijn rechteroog.

Aflevering 5

Aflevering 5

We volgen oncocoach Ilse in ons oncologisch dagziekenhuis. Ze komt polshoogte nemen bij Pascale, die de afgelopen dagen wat ziekjes geweest is waardoor ze mogelijk geen immunotherapie kan krijgen. En die moet er net voor zorgen dat haar lichaam sterker wordt tegen longkanker.

Aflevering 6

Aflevering 6

Denise wordt op onze dienst spoedgevallen binnengebracht. Haar man had haar op de keukenvloer gevonden zonder te weten wat er precies gebeurd was.

Dr. Henk Vanoverschelde – diensthoofd anesthesie – licht de virtuele rondleiding toe die patiënten en bezoekers via onze website kunnen volgen.

Een tijdje geleden kreeg Floris een serieuze anafylactische shock op school als reactie op pinda’s en komt daarvoor op consultatie. Via workshops leert ons kinderallergiecentrum scholen, ouders en grootouders de symptomen van anafylaxie herkennen zodat er tijdig ingegrepen kan worden.

Aflevering 7

Aflevering 7

Op materniteit is de kleine Clémence amper een dag oud. Tijd voor mama Kimmy om eens te kijken hoe ze haar dochter best een badje geeft.

Christine vecht sinds 2015 tegen longkanker en krijgt in het oncologisch dagziekenhuis haar zoveelste immunotherapie. Ze is op goede weg om haar situatie stabiel te houden.

Aflevering 8

Aflevering 8

In het oncologisch dagziekenhuis krijgt Christine tijdens haar immunotherapie het bezoek van oncocoach Ilse. Daarna is het even genieten van een herbalanceringsmassage als oncologisch voetverzorgster Kristel langskomt.

Aflevering 9

Aflevering 9

In het kinderallergiecentrum komt Victor op consultatie nadat hij een anafylactische reactie kreeg na het eten van erwten en linzen. Er wordt getest of dat ook het geval is bij soortgelijke voedingsmiddelen zoals noten.

Aflevering 10

Aflevering 10

Patiënten van het oncologisch dagziekenhuis willen vaak terug fit raken na een lange strijd tegen kanker. Daarvoor werd enkele jaren geleden Back on Track in het leven geroepen door tienkamper Thomas Van der Plaetsen nadat die in 2014 plots zelf het gevecht moest aangaan tegen teelbalkanker.

Marit heeft al enkele dagen hoge koorts. Haar mama en papa vertrouwen het niet helemaal meer en beslisten om toch maar via de dienst spoedgevallen naar het ziekenhuis te komen.

Aflevering 11

Aflevering 11

Een tijdje geleden heeft Noël bijna onopgemerkt een hartaanval gekregen. Vandaag moet een vernauwing op zijn enige gezonde bloedvat hersteld worden door een stent zodat zijn hart opnieuw voldoende bloed krijgt.