Televisiereeks B+ op AVS en RTV

Vanaf 12 september is de reeks B+ (Be Positive) te zien op de regionale zenders AVS (ruime regio rond Gent) en RTV (regio rond Mechelen en Antwerpse Kempen).

Je krijgt 12 weekends lang een unieke blik achter de schermen van AZ Maria Middelares (afgewisseld met Ziekenhuis Geel). Het wel en wee van verschillende patiënten wordt gevolgd en gekaderd door de expertise van zowel artsen, verpleegkundigen als medewerkers. Mooie en beklijvende televisie, een aanrader!

Bekijk hieronder de reeds uitgezonden afleveringen.

Aflevering 1

Keith komt met zijn vrouw naar Gent om de Van Eyck-tentoonstelling te bezoeken. Hun citytrip verloopt niet zoals gepland als hij met hartklachten op onze dienst spoedgevallen belandt.

Marilou lijdt al haar hele jonge leven aan astma en verschillende allergieën en komt op consultatie in ons allergiecentrum.

Aflevering 2

Na een nachtje in ons ziekenhuis ondergaat de Engelse toerist Keith een echografie en inspanningstest bij de cardioloog om het vermoeden van een hartinfarct te bevestigen.

Op de dienst materniteit staat een kersverse familie te popelen om de nieuwe telg Emmanuel mee naar huis te nemen en te verwelkomen in de familie.

Aflevering 3

Willy ziet al een tijdje niet zo goed meer uit z’n rechteroog en komt naar ons oogziekenhuis voor een lensopmeting als voorbereiding op een cataractoperatie.

In ons kinderallergiecentrum in Gentbrugge komt Elodie voor een provocatietest met noten nadat ze eerder al allergisch reageerde op het eten van walnoten en hazelnoten.