Internationale dag van het bedplassen

De internationale dag van het bedplassen – dit jaar op dinsdag 26 mei – werd gelanceerd om het grote publiek en professionele zorgverleners ervan bewust te maken dat bedplassen een veelvoorkomend medisch probleem is dat kan en moet worden behandeld. Het thema van dit jaar is 'Tijd voor actie', vanuit het groeiend bewustzijn dat er veel meer kan worden gedaan om kinderen die in hun bed plassen te diagnosticeren en te behandelen.

“De psychologische impact van bedplassen wordt inderdaad fel onderschat bij kinderen en ouders. Bedplassen wordt medisch aangepakt vanaf het eerste leerjaar (6 jaar). Voor die leeftijd is de kans reëel dat het probleem vanzelf nog opgelost raakt. Je kan hiervoor steeds terecht bij onze dienst pediatrie of urologie. Na een eerste diagnose door een kinderarts, worden kinderen altijd doorverwezen naar een uroloog om het probleem verder in kaart te brengen. Op basis daarvan wordt een gepast therapieplan opgesteld”, lichten onze specialisten toe.

Meer informatie over bedplassen en de World Bedwetting day 2020 vind je op www.worldbedwettingday.com, op www.drogenachten.be of op deze pagina.

Contact opnemen kan via onze dienst pediatrie op 09 246 82 00 of via onze dienst urologie op 09 246 79 00.